Welkom bij

Wereldwinkel Nijverdal

8 maart Internationale Vrouwendag

Op maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De actiedag van de vrouwenbeweging! Het doel van deze dag is aandacht te geven aan vrouwenthema’s zoals economische zelfstandigheid. Veel Fairtrade producten in onze winkel zijn gemaakt door vrouwen in ontwikkelingslanden.


Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag zetten we een aantal productgroepen in de spotlights:

Amandla, betekent in zuidelijk Afrika “kracht, vermogen tot”. Dit is precies wat Amandla wil zijn: mensen in hun eigen kracht laten staan en laten groeien. Amandla doet dat door een langdurige fairtrade handelsrelatie op te bouwen en te onderhouden met kunstenaars uit Zimbabwe. Vaak worden de serpentijn beelden door echtparen gemaakt, waarbij de man het beeldhouwwerk doet en de vrouw de fijnere afwerking. 


Zuid Afikaans serviesgoed van Siyabonga. Handgemaakt onder goede arbeidsomstandigheden. De meestal vrouwelijke medewerkers verdienen een goed salaris, worden niet onderbetaald en uiteraard vindt er geen kinderarbeid plaats. Siyabonga betekent letterlijk "wij danken u" in de Zulu taal.


De mooie Vrouwen beelden van Esperenza zijn ontworpen door twee jonge Mexicaanse kunstenaars, Julio en Tino. De beelden worden gevormd met klei uit de omgeving en gebakken in een eigen houtoven.


Vrolijke geïllustreerde producten van kunstenaar Judith Stam zoals de verjaardagskalender, de hele leuke brillenkoker “Uit volle Borst” of de Lipstick doos “Ton sur Ton” met spiegeltje.