Welkom bij

Wereldwinkel Nijverdal

Havelaar de musical in Nijverdal 10 februari 2022

"Ter ere van de tweehonderdste verjaardag van Multatuli presenteert Studio26 in samenwerking met Stichting Kunst in Beweging de voorstelling: `Havelaar de musical´. Het verhaal is gebaseerd op één van de bekendste boeken uit de Nederlandse literatuur: Max Havelaar, of de koffijveilingen der Nederlandsche handelsmaatschappij. 

 

 

In deze voorstelling worden koloniale misstanden in Nederlands Indië op vertellende en beeldende wijze gespeeld. De voorstelling wordt ingeleid door drie vertellers die het publiek een waargebeurd verhaal willen vertellen. De drie vertellers transformeren gedurende de voorstelling naar alle personages uit het boek. We maken onder andere kennis met Batavus Droogstoppel, de Regent van Lebak, Saïdja en Adinda en natuurlijk ook met Max Havelaar zelf. Tijdens de voorstelling die door de Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn mede mogelijk wordt gemaakt zult u te maken krijgen met onderwerpen als afpersing, uitbuiting, liefde, geld en macht. Ook zult u merken dat deze onderwerpen nog erg actueel zijn. 

Deze theaterproductie is een prachtig eerbeton aan één van Nederlands grootste schrijvers en is op donderdag 10 februari 2022 om 19:30 uur te zien in het ZINiN theater in Nijverdal. Het is een non-profit voorstelling en daarom is de toegangsprijs laag gehouden; slechts 10 euro.

Kaartverkoop via de website van ZINiN