Sjaal met Verhaal staat voor het creëren van werk voor vrouwen in Nepal en Thailand. De collectie bestaat uit prachtige sjaals, omslagdoeken en viltproducten. Handmade, Fairmade & Fairtrade. 

Sjaal met Verhaal werkt samen met een 35-tal ondernemers en projecten. Daarbij draagt de organisatie bij aan het creëren van lokale werkgelegenheid, duurzaamheid en economische groei. Bekijk de korte bedrijfsvideo van 2 en halve minuut voor nog meer informatie

Handgemaakte sjaals

Heerlijk warme en zachte sjaals. Eerlijk en duurzaam uit Nepal.  Omdat de sjaal zo lekker groot van formaat is kun je hem ook gebruiken als omslagdoek, yogadeken of als  lekkere woondeken op de bank of stoel.

Gemaakt van Katoen & Acryl of van Lekker zacht en wollig “yakwol” De shawl wordt fairtrade gemaakt in Nepal waar het garen wel yakwol wordt genoemd maar dat in feite niet is. De sjaal is wel net als yakwol zacht, licht en heerlijk warm. Het fluweel zachte en wollige effect ontstaat doordat de sjaal geborsteld is.

SleutelhangersVerschillende modellen en types in Katoen en vilt in het assortiment. Afmetingen ongeveer 10 x 5 cm. De sleutelhangers zijn handgemaakt in Thailand door onderneemster Kung en haar team. Ze maken deze sleutelhangers, maar ook tashangers en knuffelbeesten voor Sjaal met verhaal. Hierdoor hebben ruim 20 vrouwen dagelijks werk en dus een inkomen!

HandpoppenDe Handgemaakte vilten handpoppen van Sjaal met verhaal zijn ongeveer 23 cm groot en groot genoeg voor een volwassen hand. Ontzettend leuk om poppenkast mee te spelen of te gebruiken tijdens het voorlezen van een boek!

Vingerpoppen

De nieuwe generatie vingerpopjes van Sjaal met verhaal zijn van hoge kwaliteit wol-vilt met massief vilten hoofdjes. Ze zijn los verkrijgbaar maar ook als setje van 5 prachtig verpakt per thema. Zo is er "In de zee",  "Op safari", "Draken en Dino's"en "Op de boerderij".

Ze zijn verkrijgbaar in tasjes met daarin drie uitneembare vingerpopjes. Deze in Nepal handgemaakte tasjes zijn gevoerd en kunnen gesloten worden met een klein drukknopje.

Portemonnee'sPortemonnee's in verschillende vormen en kleuren gemaakt in Nepal uit vilt. Gevoerd met gekleurde stof. Aan de rits zit een viltballetje in dezelfde kleur als de portemonnee.

OnderzettersVrolijke onderzetters gemaakt van verschillende kleuren vilten balletjes. De doorsnede is 10 cm. Geschikt om glazen op te zetten. Staat erg leuk op de salontafel!

ViltslingersSlingers met een lengte van ongeveer een meter. Heel leuk in een kinderkamer! Verschillende versies zoals piraat met  van boven naar beneden een meeuw, een piraat, een boot, een walvis, een haai en een belletje. Of hondjes of vlinders.

Vogels

Een prachtige mobiel van een toekan of papegaai, die een vliegbeweging maakt als je aan het touwtje trekt. Handgemaakt in Nepal, van 100% vilt. De spanwijdte is ongeveer 55 cm.

Of een klein koolmeesje, roodborstje, musje of pimpelmeesje van vilt, met een touwtje aan, zodat je ze kunt ophangen. Maar je kunt ze ook neerzetten.

MobielenVilten mobielen met het thema safari of boerderij. Handgemaakt in Nepal. Prachtig in een kinderkamer! De mobiel is inclusief ophangtouw en ongeveer 50 cm lang.