Welkom bij

Wereldwinkel Nijverdal

MAANDAANBIEDING NON-FOOD MAART 2018!

De Tajine is een traditionele kookpot uit Noord-Afrika, die wordt gebruikt voor het bereiden van suddergerechten (tajine betekent trouwens 'suddergerecht')
Klei neemt de warmte traag en gelijkmatig op en houdt ze daarna lang vast. Dankzij de kegelvormige vorm condenseert bijna alle stoom tegen het deksel en druipt weer op het gerecht.
Hierdoor hoeft er nauwelijks vet toegevoegd te worden, de ingrediënten koken in hun eigen kookvocht. Heel goed dus voor de slanke lijn!
 
Gebruiksaanwijzing
 Het basisprincipe van het koken met een tajine is eenvoudig: snijd alle ingrediënten in grove stukken en zet de schaal van een tajine op een laag vuur. Schenk er olie in. Leg, als de schaal goed warm is, alle ingrediënten er in laagjes in. Vlees onderop (bak het vlees eerst bruin in een gewone pan), dan de groenten (groenten met een langere gaartijd in het midden leggen) en bovenop de kruiden. Zet het deksel op de schaal en laat op een laag vuur sudderen (half uur à een uur) Af en toe voorzichtig omroeren.
 
Onderhoud   
Was de tajine met de hand af met een beetje afwasmiddel en warm water. Gebruik een niet metalen borstel en laat het aardewerk niet in water staan. Laat de schaal goed drogen om schimmel te voorkomen